روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
برنامۀ صلح ترامپ با طالبان با مخالفت های زیادی در ایالات متحدۀ امریکا مواجه شده است. با گذشت هر روز صداهای مخالف در برابر برنامۀ صلح ترامپ با طالبان، بلندتر می شود. به تازگی جنرال مکمستر مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا از چگونگی تعامل ادارۀ ترامپ با گروه طالبان انتقاد کرده است. مکمستر در گفتگوی ویژه با شبکۀ تلویزیونی سیبیاس گفته است که سیاست ترامپ در برابر حکومت افغانستان ناعادلانه است و امریکا با یک تعهد پایدار باید از حکومت و نظامیان افغان پشتیبانی کند. وی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را بی موقع دانسته و بیان کرده که بیرون ساختن نیروهای امریکایی از افغانستان، امنیت ملی امریکا را آسیب پذیر میسازد. پیش از این جنرال جوزف ووتل فرماندۀ پیشین ستاد مشترک اردوی امریکا گفته است که او طرفدار خروج نظامیان امریکایی از افغانستان نیست. این جنرال بازنشتۀ امریکایی گفته است که با خروج سربازان امریکایی از افغانستان، زمینۀ تشدید فعالیت گروه های تروریستی در افغانستان و منطقه بیشتر میشود. برنامۀ مصالحۀ ترامپ در افغانستان و خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در ابتدا هم با مخالفتهایی همراه بوده است. مخالفان ترامپ می گویند که رییس جمهور امریکا از موضوع صلح با طالبان امتیازگیری شخصی و انتخاباتی میکند. آنان می گویند ترامپ قصد دارد تا زمان انتخابات ریاست جمهوری، موضوع صلح با طالبان را یکطرفه کند. دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا در سال ۲۰۱۶ که کارزارهای انتخاباتی در جریان بود، به مردم امریکا وعده سپرد که جنگ افغانستان را پایان میدهد، سربازان امریکایی را به خانه برمیگرداند و بودجه مصرف جنگ در این کشور را از دوش دولت و مالیه دهندگان امریکایی برمی دارد. دونالد ترامپ پس از رسیدن به قدرت بارها گفت که دوام جنگ امریکا در افغانستان منطقی نیست و به این نبرد باید خاتمه داده شود. مخالفان سیاست دونالد ترامپ می گویند که برنامۀ صلح ترامپ در افغانستان در واقع مصرف انتخاباتی دارد و وی می خواهد برای ماندن در قدرت، مردم و رای دهندگان امریکایی را راضی سازد و به اصطلاح وعده های انتخاباتی سال ۲۰۱۶ را عملی کند. دولت ترامپ برای رسیدن به این هدف به گونۀ عجولانه وارد تعامل با طالبان شده و هیچ نگرانیای از پیامدهای منفی این روند و از دسترفتن دستآوردهای مشترک دو دهۀ اخیر امریکا و افغانستان ندارد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجۀ امریکا در مراسم افتتاحۀ مذاکرات دوحه گفت که هرچند نظام مبتنی بر دموکراسی، نظام قابل قبول و مورد نظر امریکاست، اما دولت امریکا نمیخواهد این نظام را بر کشورهای دیگر تحمیل کند. مایک پمپیو با این اظهارات پیام غیرمستقی به طالبان داد که امریکا روی حفظ نظام جمهوری در افغانستان اصرار ندارد. این پیام مایک پمپیو طالبان را بیشتر از پیش تشجیع می سازد تا روی خواست ها و مطالبات خود تا اخیر ایستادگی کنند.
رویکرد ادارۀ رییس جمهور ترامپ در زمینۀ صلح با طالبان افزون بر اینکه با انتقادهایی در درون امریکا مواجه شده، حتا از سوی متحدان استراتژیک آن کشور هم پشتیبانی نمیشود. اتحادیۀ اروپا برخلاف ادارۀ ترامپ خواستار صلح مسئولانه با گروه طالبان است. اتحادیۀ اروپا موضع اش در مورد چگونگی نظام آیندۀ افغانستان را روشن کرده و گفته است که این اتحادیه از یک نظام مردم سالار که بتواند از ارزشهای حقوق بشری، حقوق زنان و حقوق تمامی اتباع این کشور حراست و نمایندگی کند، حمایت می کند.
دیدگاهها در افغانستان هم این است که استراتژی صلح ترامپ در افغانستان، بیرون ساختن بیموقع نظامیان از افغانستان، امتیازدهی بیش از حد به طالبان و نادیده گرفتن خواستها و نگرانیهای دولت و مردم افغانستان، مسئولانه نیست و پیامدهای منفی و عواقب زیانباری دارد. مردم افغانستان باور دارند که پروسۀ صلح با طالبان ربط مستقیمی با سرنوشت این کشور دارد و به این پروسه نباید از زاویۀ منافع شخصی و تیمی نگاه شود. باور عمومی در افغانستان این است، در صورتی پروسۀ صلح با طالبان مسئولانه به پیش برده نشود، دستآوردها، هزینهها و قربانیهای مشترک ایالات متحدۀ امریکا و مردم افغانستان به هدر رفته و این کشور بار دیگر به وضعیت قبل از سال ۲۰۰۱ برخواهد گشت.