روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
رییس اجراییه: حقوق زنان و ارزشهای نوین افغانستان نباید قربانی گفتگوهای صلح شود
دومین پلان عمل ملی قطعنامهی ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشتراک داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه، اعضای کابینه، شماری از مقامات حکومتی و سفیران کشور های خارجی در کابل، در وزارت امور خارجه رونمایی گردید.
صلاح الدین ربانی وزیر امورخارجهی کشور تطبیق دور دوم پلان عمل ملی را مستلزم همکاری های درون ادارهیی دولت افغانستان و نیز همکاری های جامعهی بین المللی دانست. آقای ربانی بر حفظ حقوق زنان و تمام شهروندان کشور در جریان گفت و گوهای صلح با طالبان، تاکید کرد.
داکترعبدالله عبدالله رئیس اجرائیهی افغانستان نیز پیرامون روند جاری گفتگوهای صلح صحبت نموده، نقش زنان و حفظ حقوق آنان را از موارد مهم این روند خواند. رئیس اجرائیه موارد مندرج در قطعنامهی ۱۳۲۵ تحت عنوان: زنان، صلح و امنیت و مشارکت زنان در تمام عرصه ها و عملی نمودن آن در کشور را نتیجهی شهامت و مبارزات مردم به ویژه زنان افغانستان دانست.
رییس اجراییه در مراسم افتتاح دومین پلان عمل ملی قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت، ابراز امیدواری کرد که گفتگوهای مستقیم میان افغانها آغاز شود و به نتیجهی مطلوب برسد.
رییس اجراییه کشور گفت که امروز روی مسألهای تبادل نظر میکنیم که در سطح جهان با تصویب قطعنامهی ۱۳۲۵ به حیث یک مسأله عمده شناخته شد و بحث زنان صلح و امنیت در اولویت شورای امنیت قرار گرفت و کشورها به تطبیق این قطعنامه تعهد سپردند.
رییس اجراییه افزود که:”این قطعنامه در شرایطی به تصویب رسید که افغانستان در وضعیت خاص قرار داشت. داستان دههی ۹۰ در افغانستان را به یاد داریم که زنان در یک منطقهی کابل و مردان در جلالآباد کوچانیده میشدند. استدیوم ورزشی کابل را نیز به یاد داریم. در آن زمان هویت ملی افغانستان مورد خطر قرار گرفته بود و نصف جامعه (زنان) مورد تهدید بودند. اما بیشترین مبارزه را فعالان حقوق زنان داشتند.“
به گفته رئیس اجرائیه، پس از سال ۲۰۰۱ فضای نو در افغانستان ایجاد شد و فصل تازهای گشوده شد که در نتیجهی آن پیشرفتهایی داشتیم؛ اما وضعیت موجود قطعاً مورد قبول و قناعتبخش نیست. جنگ و رسوم محلی، ادامۀ خشونتها علیه زنان، همه واقعیتهای تلخ جامعهی ماست. امروز در بیشتر مناطق تعلیم دختران به حیث یک اصل پذیرفته شده است. مشارکت زنان در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، مدنی و رسانهها تسجیل گردیده است و این نتیجهی مبارزات فعالان حقوق زنان و مردم است.
رییس اجراییهی کشور گفت که هنوزهم میلیونها کودک بهویژه دختران از نعمت تحصیل و آموزش و پرورش محروم هستند.
داکتر عبدالله عبدالله افزود که همه مردم افغانستان خصوصاً زنان کشور توقع دارند که دستآوردها و قربانیهایشان و ارزشهای جدید پایمال نشود.
رییس اجراییه در پایان سخنانش ضمن تأکید بر حفظ حقوق همهی شهروندان گفت که امیدواریم زمینهی مذاکرات میان تیمهای رو در رو فراهم شود و به نتیجه برسد.