روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
حملهی تروریستی بر شفاخانهی۱۰۰ بستر دشتبرچی؛ ۱۴تن بهشمول زنان و کودکان جانباخته و ۱۵تن دیگر زخمی شدهاند
صبح روز سه شنبه(۲۳ ثور) گروهی از مهاجمان مسلح بر شفاخانه صد بستر واقع دشت برچی کابل حمله کردند.
بر اساس معلومات وزارت امور داخله، در حمله مهاجمان بر این شفاخانه، ۱۴ غیرنظامی بهشمول زنان و دو کودک کشته شده و ۱۵غیرنظامی دیگر بهشمول کودکان، زنان و کارکنان صحی زخمی شدهاند.
وزارت داخله با نشر اعلامیهای گفته است که :«سه تروریست مسلح، حوالی ساعت ۱۰ قبل از ظهر روز سهشنبه، ۲۳ثور، بر شفاخانه ۱۰۰ بستر دشت برچی، در حوزه سیزدهم امنیتی شهر کابل، دست به حمله تروریستی زدند که در نتیجه این حمله، ۱۴ غیرنظامی بهشمول زنان و دو کودک کشته شدند و ۱۵ غیرنظامی دیگر بهشمول کودکان، زنان و کارکنان صحی زخمی شده اند».
بر اساس اعلامیه وزارت داخله، نیروهای قطعات خاص پولیس در دقایق نخست این حمله تروریستی، به محل رسیده و پس از انسداد ساحه رویداد، عملیات پاکسازی و نجات افراد ملکی را آغاز کردند. وزارت امور داخله شمار مهاجمان به این شفاخانه را ۳ تن عنوان کرده است.
اعلامیه افزوده که در نتیجه عملیات نیروهای پولیس، ۳ تروریست بههلاکت رسیده و بیشتر از ۱۰۰ تن از افراد ملکی بهشمول کارکنان و مریضان، نجات داده شده اند. وزارت امور داخله همچنین گفته است که در جریان این رویداد، یک منسوب پولیس نیز جان باخته و دو منسوب دیگر پولیس جراحت برداشته اند.
وزارت امور داخله می گوید که گروههای تروریستی در برابر نیروهای امنیتی در میدانهای نبرد با شکست روبرو شده اند و بهخاطر کتمان شکستهای شان، اماکن عامه و افراد ملکی را هدف قرار می دهند.
این وزارت از سازمانهای بینالمللی حقوق بشری تقاضا کرده تا این جنایت را به گونه جدی بررسی نمایند.
در همین حال شاهدان عینی میگویند که تروریستان یونیفورم پولیس مرزی را بر تن داشتند.
عبدالفهیم صمدی، یکی از داکتران این مرکز که در بخش نوزادان کار میکند، می گوید که بعد از رخصتی طولانی تازه سرکار برگشته بودند.
او میگوید که یک ساعت از ورودش به این مرکز درمانی گذشته بود که زنگ خطر به صدا درآمد. او میگوید: “وقتی میخواستیم به پناهگاه برویم در پناهگاه بسته شده بود و مجبور با شماری از همکاران از سر دیوار به خانه همسایه فرار کردیم.”
این شاهد عینی می گوید که در جریان حمله حدود ۱۴۰ کارمند به شمول داکتران، کارمندان اداری و امنیتی در این مرکز درمانی حضور داشتند و شماری از مادران و کودکان بیمار نیز در این مرکز درمانی حضور یافته بودند. در عین حال تروریستان با انجام یک حمله انتحاری در مراسم جنازه در ولایت ننگرهار، جان بیش از ۲۰ غیرنظامی را گرفتند و شمار زیادی را زخمی ساختند.
دفتر والی ننگرهار با نشر خبرنامه ای گفته است که تلفات حمله انتحاری بر مراسم جنازه یک فرمانده پولیس محلی در ولسوالی کوزکنر این ولایت، به ۲۵ کشته و ۵۵ زخمی رسیده است.
گفته می شود در میان جان باختگان این رویداد یک وکیل شورای ولایتی و در میان زخمیان، یک عضو مجلس نمایندگان نیز شامل هستند.
این حملات با واکنش های زیادی مواجه شده است. ارگ ریاست جمهوری، دفتر شورای امنیت ملی و شماری از چهره های سیاسی این حمله های تروریستی را محکوم کرده اند. شماری از کاربران شبکههای اجتماعی با نشر تصاویر این رویدادها، می گویند که تروریستان زیر نامهای مختلف بر مردم افغانستان حمله کرده و حتا بالای نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند هم رحم نکرده اند. این کاربران خواستار برخورد جدی با گروه های تروریستی شده و می گویند که مصالحه و مدارا با گروه های تروریستی جز دوام جنگ و خونریزی هیچ ثمرهای در پی ندارد. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را به عهده نگرفته است. وزارت امور داخله می گوید که حمله بر غیرنظامیان و مراکز ملکی، نشانه شکست تروریستان در میدانهای نبرد است. بر اساس معلومات نهادهای امنیتی افغانستان، بیشتر از بیست گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند. اما فعالیت گروه های طالبان و داعش بیشتر از هر گروه دیگر پر رنگ است. اخیراً نیروهای امنیتی حملات ویژه را روی نابودسازی پایگاه ها و بازداشت سران و جنگجویان گروه داعش تشدید کرده اند. عبدالله اروکزی و ابوعمر خراسانی از رهبران گروه داعش برای جنوب آسیا در یک ماه اخیر از سوی نیروهای امنیتی کشور همراه با شماری از جنگجویان شان بازداشت شده اند. در عین حال پس از امضای توافقنامه صلح میان امریکایی ها و گروه طالبان، حملات طالبان بر اهداف نظامی و ملکی افزایش یافته است. گروه طالبان گفته اند که جنگ آنان در برابر نیروهای خارجی پایان یافته، اما حملات شان را بر اهداف دولتی و نیروهای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه میدهند. شورای امنیت ملی کشور می گوید که طالبان پس از امضای توافقنامه صلح با امریکا، حدود ۳هزار حمله را بر اهداف دولتی افغانستان راه اندازی و اجرا کرده اند که در نتیجه ده ها غیرنظامی هم جان باخته و شمار زیادی هم زخمی شده اند. این در حالی است که مطابق توافقنامه صلح طالبان با امریکایی ها، روند رهایی زندانیان این گروه از زندان های افغانستان ادامه دارد و به گفته شورای امنیت ملی، تاکنون یک هزار زندانی این گروه از زندان ها رها شده اند.
پاینده