روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
نهم حوت، روز ملی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است. از اینروز همهساله در سرتاسر کشور با برگزاری محافل رسمی و مردمی تجلیل می گردد. نهم حوت در واقع فرصتی است تا راههای تقویت و حمایت نیروهای امنیتی و دفاعی کشور جستجو گردد و زمینهی برداشتن گامهای عملی در این راستا فراهم شود. اردو و پولیس ملی افغانستان تاحدی جوان و تازه تشکیل اند. این نیروها پس از سالهای جنگ، ویرانی، آوارگی و بینظمی در افغانستان ایجاد گردیده و هنوز با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند. نیروهای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان باوجود اینکه تازه تأسیس اند و از امکانات، منابع و تجهیزات پیشرفتهی نظامی برخوردار نیستند؛ اما مسئولیت سنگین و خطیری را به دوش دارند. قوای مسلح افغانستان افزون بر اینکه از عزت، شرف و کیان ملت افغانستان دفاع میکنند، داعیهدار اساسی نبرد علیه تروریسم جهانی نیز استند. نیروهای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان در خط مقدم مبارزه علیه تروریسم بینالمللی میجنگند. بر اساس معلومات نهادهای کشفی و امنیتی کشور، در حال حاضر بیش از بیست گروه تروریستی در افغانستان فعالیت دارند و این گروهها و شبکهها به گونهی هماهنگ و مداوم در برابر نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور میجنگند. طالبان، القاعده، داعش، شبکههای افراطگرای مرتبط به کشورهای آسیای میانه و چین و گروههای تندرو پاکستانی، حدود دو دهه است که جنگ بیامانی را علیه دولت و ملت افغانستان آغاز کرده و نیروهای امنیتی و دفاعی کشور مثل سپر در برابر آنان قرار دارند. قوای مسلح افغانستان شاید یگانه نیرویی در جهان باشد که به گونهی مداوم در در نبرد است. نیرویهای مسلح اکثر کشورهای جهان به عنوان نیرویهای بازدارنده در برابر تهدیدهای بیرونی عمل میکنند، اما قوای مسلح افغانستان عملاً در میدان نبرد حضور دارد و با عوامل داخلی و بیرونی میجنگد. نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان همه ساله در راه دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور و استقرار ثبات و امنیت جهانی قربانی میدهند. با این وصف قوای مسلح افغانستان نیاز شدید به حمایت دارند. دولت و ملت افغانستان و جامعه جهانی در برابر نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان مسئولیت بزرگی را به دوش دارند. دولت و ملت افغانستان و جامعه جهانی باید از قوای مسلح افغانستان حمایت همهجانبه کنند. نخستین مورد، تقویت و تجهیز این نیروهاست. نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان نیاز شدید به تجهیزات و امکانات پیشرفته نظامی دارند. نیروی هوایی کشور تاهنوز به گونه لازم تجهیز نگردیده است. جنگندههایی که این نیروها در اختیار دارند، با توجه به گستردگی نبرد و پیچیدگی جغرافیای افغانستان کافی نیست. نیروی هوایی کشور باید با جنگندههای پیشرفته نظامی مجهیز شود و پرسونل آن باید به گونهی لازم آموزش داده شود. با تجهیز و تقویت نیروی هوایی، فشار جنگ از دوش نیروهای زمینی کاسته میشود و ابتکار عمل در میدان نبرد به دست دولت و نهادهای امنیتی میافتد.
موضوع دیگر تسهیل تدارکات و رسیدگی به جبهات جنگی است. متاسفانه بارها اتفاق افتاده که پایگاهها و قرارگاههای نیروهای امنیتی هفتهها و ماهها در محاصره دشمن میافتد و نیروهای امنیتی بدون هیچ نوع حمایت هوایی و نبود مهمات و غذا در برابر دشمن مقاومت میکنند. زخمیهای و شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی از میدان نبرد به موقع انتقال داده نمیشوند. بسیاری از سربازان و افسران چندین سال به گونهی مداوم در یک جبهه میجنگند و تغییر و تبدیل نمیشوند. مدیریت پروسه ترفیع و امتیازات این نیروها ضعیف و غیرقابل قبول است. دولت افغانستان باید به مشکلات نیروهای امنیتی در جبهات جنگی رسیدگی کند. موضوع دیگر حمایت از خانوادههای شهدا و معلولان نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است.
همه ساله هزاران تن از سربازان و افسران سر بهکف نیروهای مسلح افغانستان در میدانهای نبرد شهید و زخمی میشوند. با شهادت هر سرباز، یک خانواده داغدار و بیسرپرست میشود. خانوادههای شهدا و معلولان نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان دین بزرگی بالای دولت و ملت افغانستان دارند. آنان جان شان را فدا میکنند تا حاکمیت دولت حفظ گردیده و ثبات و آرامش در شهرها و خانههای مردم برقرار باشد. به خانوادههای این نیروها باید به موقع رسیدگی شود. معلولان و خانوادههای شهدا نباید محتاج باشند. آنان باید از شرایط و امکانات بهتر زندگی برخوردار شوند. دولت افغانستان در کنار حمایت از خانوادهای شهدا و معلولان نیروهای امنیتی از مجاری رسمی، باید صندوق حمایت از خانوادههای این نیروها را ایجاد نماید. با ایجاد این صندوق زمینه برای سهمگیری مردم افغانستان در کار حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی فراهم میشود. دولت افغانستان باید برنامههای مختلفی را برای حمایت مادی و معنوی از خانوادههای شهدا و معلولان نیروهای امنیتی رویدست بگیرد. تجلیل از روز نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان نباید نمایشی و سبمولیک باشد. این رویداد باید به فرصتی برای حمایت عملی از نیروهای امنیتی و دفاعی و خانوادههای آنان مبدل شود.