روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
روند ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، روز، شنبه اول جدی به صورت رسمی آغاز شد؛ ولی در اولین روز کسی برای ثبت نام مراجعه نکرد.
ذبیح الله سادات، یکی از سخنگویان کمیسیون مستقل انتخابات به بیبیسی گفت که ۱۶تن از نامزدان احتمالی، بستهی انتخاباتی را دریافت کرده که در میان آنان افراد مشهوری همانند رحمت الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، محمد حنیف اتمر، مشاور پشین امنیت ملی افغانستان، انورالحق احدی، وزیر پیشین مالیه و شیدا محمد ابدالی، سفیر پیشین افغانستان در هند شامل هستند.
او گفته که نامزدها فرصت دارند تا ۱۲ روز دیگر با مراجعه به کمیسیون انتخابات رسما خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کنند.
کمیسیون انتخابات اعلام کرده که فهرست ابتدایی نامزدان به تاریخ ۱۸ جدی تا ۲۶ جدی نشر خواهد شد.
بعد از اعلام فهرست ابتدایی، مردم اگر شکایتی از نامزدها داشته باشند، میتوانند به کمیسیون مستقل انتخابات بدهند.
درصورتیکه هر یک از موارد ذیل ثابت شود، نام نامزد از فهرست حذف خواهد شد.
براساس اعلام کمیسیون انتخابات، اگر نامزد شهروند افغانستان نباشد و یا دارای تابعیت دوگانه باشد، نامزد مسلمان نباشد، سن نامزد کمتر از ۴۰ سال باشد، نامزد از طرف محکمه به جرایم ضد بشری، جنایت و یا از حقوق مدنی خود محروم شده باشد و در نهایت نامزد از پست دولتی خود استعفا نداده باشد، از فهرست نامزدان حذف خواهد شد.
نامزدان بعد از انتشار فهرست نهایی می توانند به مدت دو ماه از ۲۸ دلو تا ۲۸ حمل به مبارزات انتخاباتی بپردازند. بر اساس همین تقویم انتخاباتی روز ۳۱ حمل، مردم افغانستان به پای صندوقهای رای میروند و نتیجهی نهایی در ۲۵ جوزای سال ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد.
بنا به قانون انتخابات افغانستان، نامزدان باید همرا ه با دو معاون خود در انتخابات ثبت نام کنند.
نشستها و رایزنیها برای انتخاب دو معاون و ایجاد یک “تیکت” انتخاباتی قدرتمند بهشدت در کابل در جریان است.
محمد اشرف غنی رئیسجمهور فعلی کشور نیز تصمیم خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ اعلام کرده است.