جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
کمیسیون مستقل حقوق بشر، ضمن استقبال از آغاز گفتگوهای میانافغانی، تأکید کرده است که خواستههای قربانیان جنگ و عموم مردم، باید به عنوان رکن اصلی گفتگوها، به رسمیت شناخته شود.
کمیسیون مستقل حقوق بشر، ضمن استقبال از آغاز گفتگوهای میانافغانی، تأکید کرده است که خواستههای قربانیان جنگ و عموم مردم، باید به عنوان رکن اصلی گفتگوها، به رسمیت شناخته شود.
در اعلامیهای که دیروز از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر نشر شد، آمده است که آغاز گفتگوهای میانافغانی، فرصتی بینظیر برای پایان جنگ، درد و آلام مردم رنجدیدهی افغانستان است.
بر اساس اعلامیه، گفتگوها باید تنوع موجود در جامعهی معاصر افغانستان را به رسمیت بشناسد و آن را بازتاب دهد. همچنان، احترام متقابل را در سراسر کشور تشویق و عزت افراد آسیبدیده را احیا کند و روند صلح را بر اساس درک متقابل از گذشتهی کشور و چشمانداز مشترک برای آیندهی بهتر، به پیش ببرد.
کمیسیون حقوق بشر، گفته است: «خواستههای قربانیان و عموم مردم، باید به عنوان رکن اصلی گفتگوها، در نظر گرفته شده و به رسمیت شناخته شود. صدای قربانیان باید شنیده شود، به رنجهای آنها اذعان و به نیازهای بشردوستانه آنها، رسیدگی شود.»
در اعلامیه آمده است که حق قربانیان به عدالت، در مورد جنایات جدی و فاحش در حق غیرنظامیان، باید حفظ و خسارت واردشده بر آنها، جبران شود. «محافظت از جان، عزت و تمامیت جسمی غیرنظامیان نخستین گام به منظور احقاق دیگر حقوق آنهاست. در زمینهی توافق صلح، دولت افغانستان باید طیف وسیعی از اقدامها را برای دستیابی به عدالت قربانیمحور، در نظر بگیرد.»
کمیسیون مستقل حقوق بشر، همچنان بر اهمیت فراگیر بودن و مشارکت گسترده و معنادار مردم، بهعنوان یک اصل در روند صلح، تأکید کرده است.
گفتگوهای مستقیم میان هیئتهای گفتگوکنندهی دولت افغانستان و گروه طالبان، دیروز با حضور نمایندگان ناروی، ترکمنستان، چین، اندونیزیا، ازبیکستان، ترکیه، آلمان، پاکستان، هند، اسپانیا، فنلند، بریتانیا، جاپان، ناتو، سازمان ملل و سازمان همکاریهای اسلامی، به گونهی رسمی در دوحه، پایتخت قطر، آغاز شد.
در نشست افتتاحیهی گفتوگوهای میانافغانی، نمایندگان کشورها و سازمانهای خارجی، بر برقراری آتشبس و صلح و ثبات دائمی در افغانستان، تأکید کردند