جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
وزارت صحت عامه در پی افزایش ویروس کووید ۱۹ در افغانستان به تازگی از شناسایی ۲۷ مورد جدید ویروس کرونا در کشور خبر داده است.
وحید مایار سخنگوی وزارت صحت عامه دیروز به رسانه ها گفت که در بیست و چهار ساعت گذشته ۲۷ مورد جدید ثبت شده است که با این آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۹۳۳ تن رسید.
واقعات جدید شامل ۱۲ مورد در کابل، ۷ مورد در پکتیا، ۴ مورد در لوگر، ۲ مورد در هرات، ۱ مورد در بامیان و ۱ تن دیگر در ولایت دایکندی به تازگی به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به اساس گزارش هایی که از سوی وزارت صحت عامه کشور در ۲۴ ساعت به نشر رسیده از مجموع افراد مبتلا دوازده در صد بهبود و سه اعشاریه دو درصد دیگر جان باخته اند.
در پی افزایش شیوع ویروس کرونا در افغانستان، دولت در بسیاری از شهر ها محدودیت های تردد را برای شهروندان وضع کرده است و در شهر های کابل و هرات که در صدر شهر های آلوده به ویروس کووید ۱۹ قرار دارند، نیز قرنطینه را برای مدت سه هفته دیگر تمدید نموده است.
از همین رو رئیس جمهور غنی گفته است که برای جلب حمایت مالی بیشتر جامعه جهانی، مذاکرات را با نهاد های بین المللی آغاز می کنند.
حالا که با گذشت هر روز آمار مبتلایان به ویروس کرونا سیر صعودی خود را در کشور می پیماید، ضرورت است تا در کار زار های آگاهی دهی علاوه بر نهاد های دولتی و نهادهای خصوصی نیز سهم خویش را ادا نمایند و در پهلوی آن نظر به وضعیت کنونی کشور که بیشترین خانواده ها در زیر خط فقر به سر می برند،
لازم است تا نهاد های خیریه و اشخاص متمول نیز در این شرایط حساس مسئولیت ایمانی و وجدانی خویش را در برابر این خانواده ها ادا نمایند، زیرا تا کنون برای درمان این ویروس، واکسین و تداوی خاصی وجود ندارد
و احتمالاً این وضعیت ادامه پیدا کند که در آن صورت ضرورت دستگیری خانواده بی بضاعت بیشتر احساس می شود و نا گفته نباید گذاشت که یگانه راه پیشگیری از این ویروس واگیر و کشنده، حفظ رعایت بهداشتی و عدم شرکت در تجمعات، رعایت فاصل میان افراد و حفظ الصحه شخصی، همچنان درخانه ماندن است، تا اینکه به توانیم این ویروس کشنده و خطر ناک را، مهار سازیم.