جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
دور نهم گفتگوهای صلح میان نمایندگان ایالات متحده امریکا و طالبان به تاریخ ۲۹ جون در دوحه پایتخت قطر آغاز شد. سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در تویترش نوشت :«ما از پیشرفت مذاکرات با امریکا راضی هستیم. . . تا کنون موانع خاص وجود ندارد». با آنکه مردم افغانستان با بیم و امید خبرهای مربوط به گفتگوهیا صلح را درنبال می کردند.
ترامپ رئیس جمهور امریکا عصر روز چهارشنبه، هفتم سپتامبر در چند توییت متوالی گفت قرار بود روز یکشنبه با رهبران طالبان و رئیس جمهوری اسلامی افغانستان به طور جداگانه در کمپ دیوید دیدار کند. اما تصمیم به لغو این اجلاس گرفته است او علاوه به این دیدار دستور به توقف گفتگو های صلح میان امریکا و طالبان داد چرا که این گروه پذیرفته، مسول حمله ای در کابل بوده که به کشته شدن ۱۲ نفر از جمله یک سرباز امریکایی انجامیده است. رئیس جمهور امریکا نوشته است « چه نوع افرادی برای تقویت موضع چانه زنی شان این همه آدم را می کشد. ؟» در اعلامیه یی از اراگ منتشر شد آمده است که «دولت افغانستان از تلاش های صادقانه متحدین خویش ستایش می کند و متعهد است که در آینده با ایالات متحده امریکا ومتحدین دیگر برای تامین صلح دایمی و با عزت مشترکآ کار کند. »این در حالیست که گفتگوهای صلح میان زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا طالبان در اصول نهایی شده و تنها به تایید دونالد ترامپ نیاز داشت بخش اصلی این توافقنامه خروج ۵۴۰۰ نیروی امریکایی ظرف ۲۰ هفته از افغانستان بوده امریکا هم اکنون ۱۴ هزار نیرو در خاک افغانستان دارد. درمقابل طالبان متعهد شده بودند که اجازه ندهند شبه نظامیان و گروه های تروریستی از خاک افغانستان برای حمله به امریکا و منافع این کشور استفاده کنند بیش از ۳۵۰۰ نفر از نیرو های ائتلاف جهانی به سرکردگی امریکا در افغانستان طی ۱۸ سال گذشته و از زمان حمله به این کشور در سال ۲۰۰۱ کشته شده اند که ۲۳۰۰ نفر از آنها نیروهای امریکایی بوده اند. در چند روز گذشته هم مقام های ارشد امریکایی از جمله مارک اسپر، وزیر دفاع و وزیر خارجه امریکا از نارضایتی خود نسبت به توافق اصولی میان هیئت مذاکره کننده تحت رهبری زلمی خلیلزاد و طالبان سخن گفته بودند.
مدینه ظاهر حسن