جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه: در زمینههای باز نگه داشتن بنادر به روی تجارت اقدامات همه جانبه صورت گرفته است
جلب همکاری کشورها در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، اجماع منطقه ای و جهانی برای صلح وجلب حمایت کشورها برای ایجاد آتش بس بشر دوستانه، اولویتهای وزارت امور خارجه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه، پیشرفتها، دستاوردها واولویتهای این وزارت به ویژه در دو هفته اخیر، در زمینههای جلب همکاری کشورها در راستای مبارزه با ویروس کرونا، کسب اجماع منطقه ای وجهانی برای صلح افغانستان و تامین آتش بس بشردوستانه را، با رسانهها شریک نمود.
گران هیواد، که روزسهشنبه در یک کتنانس خبری در مرکز اطلاعات ورسانههای حکومت حضور یافته بود، افزود: جلب همکاری و مساعدت کشورها در زمینه مبارزه با ویروس کرونا و دریافت تجارب آنان در این زمینه، به دست آوردن اجماع منطقه ای وجهانی برای صلح وجلب حمایت کشورهای منطقه وجهان برای ایجاد آتش بس بشر دوستانه، اولویتهای وزارت امور خارجه را تشکیل می دهد.
هیواد گفت که محمد حنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه برای شریک کردن این او لویتها با وزیران خارجه حدود ده کشور و سفیران و نمایندگان خاص آن کشورها به گونه رو در رو یا از طریق ویدیو کتنانسها وتماس تلیفونی، بحث نموده که آنان نیز اعلام همکاری نموده اند.
هیواد گفت که همچنان در زمینههای جلب حمایت صحی، باز نگه داشتن بنادر به روی تجارت و ترانزیت به هدف تامین مواد مورد نیاز شهروندان، باز گرداندن هموطنان گیر مانده در کشورهای همسایه و دور، رسیده گی به مشکلات افغانان در سایر کشورها و طی مراحل اسناد حقوقی زندانیان افغان در ایران و عربستان غرض انتقال شان به افغانستان اقدامات همه جانبه صورت گرفته است.
او گفت که به منظور تامین مصونیت غذایی، کار صورت گرفته است و محموله نخست ۵۰۰۰ تنی گندم از هندوستان به کشور مواصلت ورزید.
هیواد گفت که در صحبت میان وزرای خارجه دو کشور روی افزایش مقدار محمولهها برای هر دوره و جستجوی امکانات برای وارد نمودن گندم، برنج، چای و شکر بیشتر، بحث به عمل آمد.
او گفت در زمینه باز نگه داشتن بنادر و توسعه تجارت و ترانسپورت با کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ایران، پاکستان وچین صحبت به عمل آمده ومقامات این کشورها وعده نموده اند که مرزهای شان را برای انتقال مواد غذایی ومساعدتهای صحی، به مردم افعانستان باز نگه میدارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اهمیت ایجاد اجماع منطقه ای برای صلح در کشور گفت که در این راستا وزارت امور خارجه بحثهارا با وزرای خارجه ودپلوماتان برجسته کشورهای مهم منطقه وجهان آغاز کرده وآنان وعده همکاری همه جانبه داده اند.
هیواد در زمینه تلاشهای وزارت امور خارجه برای انتقال زندانیان افغان از کشورهای ایران و عربستان گفت که کمیسیونهای بین الوزارتی جلسات مکرر در این زمینه دایر نموده است تا اسناد، مدارک و زمینههای حقوقی انتقال این زندانیان را مهیا بسازد.
او همچنان گفت که طی پروازهای متعدد تا حال بیشتر از ۴۰۰۰ هموطن گیر مانده از هند، ۳۵۰۰ هموطن از امارات متحده عربی و بیشتر از ۱۰۰۰ هموطن از سایر کشورهای حوزه عربی به کشور انتقال گردیده اند.