جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان بعد از ظهر پنجشنبه در مراسمیکه به مناسبت تجلیل روز ملی کوچیها (نهم حمل) برگزار شده بود، اشتراک و سخنرانی نمود.
در این مراسم که در قصر سلام خانۀ ارگ تدویر یافته بود و در آن شماری از اعضای کابینه، نمایندگان ولسی جرگه و بزرگان و جوانان کوچی حضور داشتنند، ابتدا استاد حبیب الرحمن رئیس انسجام امور کوچیها صحبت نمود از رئیس جمهور بخاطر تجلیل روز ملی کوچیها و اشتراک در این مراسم، تشکر کرد.
وی خواستها و پیشنهادات خویش را در خصوص تشکیلات، هماهنگی با سایر وزارتها و ادارات، کار مشترک، حل مشکلات مختلف کوچیها، توزیع زمین به کوچیها، بورسیههای تحصیلی و استخدام کادرها، بازسازی مهمان خانه و ایجاد شورای سراسری کوچیها با رئیس جمهور شریک ساخت.
سپس طاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ صحبت نموده و ضمن یادآوری از نقش و ارزش کوچیها در وحدت ملی، برادری، اقتصاد کشور، تجارت و سایر عرصهها، خواهان تقرر مشاور کوچیها در آن وزارت گردید. وی افزود که در مورد زندگی تاریخی و اجتماعی کوچیها تحقیق همه جانبه خواهیم کرد و آنرا در یک کتاب به چاپ خواهیم رساند. همچنان موصوف خواهان نقش و کمک کوچیها در زمینه حفظ میراثهای فرهنگی و آبدات تاریخی گردید.
سپس حیدرجان نعیم زوی نمایندۀ کوچیها در ولسی جرگه و بزرگ قومیمحمد حسن صحبت نموده و از توجه ویژه رئیس جمهور به کوچیها در عرصههای مختلف، تشکر کردند. همچنان آنان پیشنهادات شان را در مورد صلح، علفچرها، توزیع تذکره برقی و توجه به لیسهها و مکاتب برای کوچیها، با رئیس جمهور شریک ساختند.
رئیس جمهور غنی در سخنرانی خویش در این مراسم، روز ملی کوچیها را به تمام هموطنان تبریک گفت و افزود که افغانستان از سه بخش شهری، روستایی و کوچی تشکیل یافته و تمام ادارات در زمینه فراهم نمودن خدمات به کوچیها در بخشهای مربوطه، مکلف میباشند.
رئیس جمهور گفت که با احداث هر بند، ده در صد زمین به کوچیها توزیع خواهد شد و آغاز آن از بند کمال خان صورت میگیرد. وی به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری هدایت داد که کمیسیون مشترک را برای توزیع عادلانۀ مواشی به کوچیها و اسکان مجدد آنان، ایجاد نماید.
رئیس جمهور کشور از نقش زنان کوچی در زندگی روزمره یادآوری کرد و به وزارت صحت عامه هدایت داد که به کوچیها سهولتهای صحی را فراهم کند و به آنان توجه جدی نماید. در توزیع کمکها نباید با کوچیها و مردم محل برخورد دوگانه صورت گیرد و باید همه از آن مستفید شوند.
رئیس جمهور به مسئولین وزارت مالیه هدایت داد که پول کُد کوچیها در وزارتها و ادارات دیگر در سایر بخشها مصرف نگردد، زیرا برای نخستین مرتبه برای کوچیها باب خاص باز شده است. وی افزود که نقش کوچیها در صلح مهم است و برای آن باید شورای خاص کوچیها ایجاد گردد.
رئیس جمهور غنی تاکید کرد که در جلسات شورای عالی حاکمیت قانون و حکومتداری و شورای عالی آب، اراضی، توسعه شهری و محیط زیست، ادارات مربوطه گزارش خدمات و کارکردهای شان را در خصوص کوچیها، ارائه کنند. همچنان ترتیب پلان و پروگرام خاص در رابطه به بلند بردن سویه مکاتب کوچیها را میخواهم.
محمد اشرف غنی خاطرنشان کرد که در وزارتهای اطلاعات و فرهنگ و ریاست اکادمیعلوم بخش خاص به کوچیها ایجاد گردد، لیست غاصبان علفچرها ترتیب شود، زیرا علفچرها سرمایه ملی است که حفاظت از آن برای زندگی کوچیها، محیط زیست و صنعت گردشگری مهم میباشد و باید در این عرصه آگاهی عامه بیشتر شود.
رئیس جمهور در اخیر سخنانش به ادارۀ مستقل ارگانهای محل وظیفه سپرد تا در ولایات که کوچیها بیشتر اند، مشاوریت کوچیها ایجاد گردد و همچنان لیست کادرهای کوچیها ترتیب و به گونه شفاف در بخشهای مختلف استخدام شوند.