جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
جنرال عبدالرازق قوماندان امنیۀ ولایت کندهار در سال ۱۳۵۸ شمسی در ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار متولد شد. موصوف بعد از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۲ میلادی با نیرو های امنیتی افغانستان یکجا شده بود. مردم کندهار، عبدالرازق را رئیس صاحب خطاب میکردند.
وی حدود هفت سال قبل به حیث قوماندان امنیه ولایت کندهار تعیین گردید. بالای جنرال عبدالرازق چندین بار سوء قصد صورت گرفته بود، وی از آنها جان به سلامت برد. در ماه فبروری سال جاری میلادی در مورد خنثی شدن یک پلان سوء قصد بالای موصوف گزارشهای نشر شد.
از سال ۲۰۱۳ میلادی به اینسو، این سومین بار بود که بالای جنرال عبدالرازق حمله تروریستی صورت میگرفت، وی که از حملات قبلی جان به سلامت برده بود، در آخرین حمله تروریستان جام شهادت نوشید. در این شکی نیست که جنرال عبدالرازق فرمانده پیشین پولیس ولایت کندهار، از چند سال بدینسو به یکی از قدرتمندترین نظامی تأثیر گذار و پرنفوذ در جنوب کشور مبدل گردیده بود.
کارکردهای خوب وی در بخش تأمین امنیت، توانسته بود که اورا بیشتر زبانزد خاص و عام نماید.جنرال رازق زمانی به فرماندهی امنیه کندهار رسید که این ولایت زیر حملههای شدید گروه های تروریستی قرار داشت وحتی آن گروه هادر نزدیکیهای مرکز ولایت رسیده بودند. اما جنرال رازق در مدت کوتاهی نه تنها تروریستان را در این ولایت تارومار کرد؛ بل کندهار را به یکی از ولایتهای امن کشور تبدیل کرد.
جنرال رازق که به یک مبارزضدتروریستان در جنوب کشور مشهور بود. دشمنی دیرینهیی با رهبران گروه طالبان داشت، حتا تروریستان را در همکاری با مسئولان امنیتی در ولایتهای همجوار کندهار نیز سرکوب و فضا را برای به وجود آمدن یک امنیت نسبی درآن مکانها، مهیا ساخته بود. جنرال رازق به همان اندازه که فضا را در جنوب کشور برای فعالیتهای تروریستان تنگ کرده بود، به همان اندازه رهبری طالبان در صدد ترور دشمن قسم خوردۀ شان برآمدند که دهها بار قصد جان او را کردند.
جنرال عبدالرازق به روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در یک نشست امنیتی که بهخاطر تأمین امنیت انتخابات در مقر ولایت کندهار اشتراک کرده بود و در آن بر علاوۀ والی و رئیس امنیت آن ولایت، جنرال سکات میلر، فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان نیز حضور داشت، به گونۀ مرموزی به شهادت رسید. به نقل ازرسانه ها نگهبان والی کندهار که به تازگی به کار گماشته شده بود، بالای جنرال عبدالرازق، فرمانده امنیه ولایت کندهار شلیک کرد و در نهایت او به شهادت رسید. در عین زمان طالبان مسئولیت این حمله را بردوش گرفتند و ادعا کردند که نگهبان والی از جمله افراد نفوذی آن گروه بودهاست.
معصوم ستانکزی، رئیس عمومی امنیت ملی گفت فردی که بالای جنرال رازق شلیک کرده، ۱۵ دقیقۀ قبل با آن سوی خط دیورند تماس گرفتهاست. رئیس امنیتملی افغانستان میگوید فردی که به سوی جنرال رازق فرمانده پولیس کندهار شلیک کرد، پیش از حمله با افرادی در آن “سوی مرز” گفتگوی تیلفونی داشته است. استانکزی گفته است مهاجمی که جنرال رازق را هدف قرار داد، با شناسنامه و نام جعلی، محافظ والی کندهار شده بود.در عین زمان، رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت کشور نیز در صفحۀ اجتماعی فیسبوکش جزئیات تازهیی را در مورد فردی که بالای جنرال رازق شلیک نموده، فاش میسازد. نبیل به اساس منابعاش در بین طالبان در مورد پلان حمله تروریستی که منجر به شهادت جنرال رازق گردید، میگوید: حمله کننده که جنرال عبدالرازق را به شهادت رسانید، در مرکز تروریستى الحمزه (مرکز آموزشی حمله کنندههای انتحاری) آموزش دیده بود.او در مورد مرکز تروریستی معلومات میدهد که این مرکزتحت نظارت مستقیم تاج میرجواد مشهور به مولوی
ذبیح الله که رابطه نزدیک با سازمان استخبارات پاکستان آی اس آی و شبکه حقانی دارد، میباشد.
نبیل می گوید اصل برنامه ترور جنرال رازق توسط ملاشیرین، یکی از اعضای شورای کویته طالبان، در تبانی با آی اس آی و همکارى یک تن از نگهبانان والى کندهار
( که فرد مهاجم را از خویشاوندان خود معرفى و در جمع محافظین استخدام نموده بود) و یک ساعت قبل از وقوع حادثه از شهر کندهار فرار نموده طرح ریزی گردیده است. باید گفت که ملا شیرین رابطه تنگاتنگ با سراج الدین حقانی نیز داشته و فعلاً مسئول استخبارات بوده و در شهر کویته پاکستان بود وباش دارد. داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور شایعات منتشر شده در مورد شهادت جنرال رازق فرمانده پولیس کندهار توسط نیروهای حمایت قاطع را رد کرد و پخش این شایعه را کار دشمنان افغانستان دانست. رئیس اجرایی در جلسه شورای وزیران به این شایعات واکنش نشان داد و گفت که “یک توطئه، ترور جنرال رازق بود اما توطئه دوم این است که ما را به جان هم بیندازد. پخش این شایعه که جنرال رازق توسط نیروهای حمایت قاطع شهید شده است، آب به آسیاب دشمن ریختن است. دشمنان افغانستان آنجاست که به طالب پناهگاه میدهد وحمایت میکند. پخش این شایعه با هدف برهمزدن “صف واحد” مردم افغانستان و حامیان بینالمللی این کشور انجام شده و افرادی به دنبال برهم زدن این صف واحد هستند.داکتر عبدالله عبدالله حمله بر فرمانده پولیس کندهار را یک حمله تروریستی دانست و از مردم افغانستان و به ویژه جوانان خواست تا تحت تأثیر این توطئه دشمن قرار نگیرند.گلوله باری مرگبار پس از نشست سکات میلر، فرمانده ماموریت حمایت قاطع ناتو، با مقامهای محلی ولایت کندهار که در آن جنرال عبدالرازق قوماندان امنیه و عبدالمومن حسینخیل رئیس امنیت ولایت کندهار به شهادت رسیدند سبب واکنشها در سطح کشور و منطقه شده است:
رئیس جمهور کشور، در خطابۀ کوتاه در پیوند با این قضیه آن را “رویداد دردناک” خوانده است. داکترعبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه، با ابراز تأثر در پیوند با این رویداد شهادت جنرال رازق را “رویداد جبران ناپذیر” گفته است. امرالله صالح و رحمت الله نبیل رؤسای پیشین امنیت ملی افغانستان نیز جنرال رازق را “نماد راستین از وطن دوستی و شجاعت” و”فرزند راستین و ستون ثبات کشور” خوانده و به خاطر شهید شدن وی ابراز اندوه عمیق کرده اند.آنان می افزایند: با کلمات نمیتوانیم اندوه از دست دادن برادر عزیز و همسنگر گرامی مان جنرال عبدالرازق را بیان نماییم.او نماد راستین از وطن دوستی و شجاعت بود؛ او توانسته بود شبکه گسترده و ریشه دار مردمی را برای حمایت از نیرو های تحت فرمانش ایجاد نماید و ثبات را درکندهار حکمفرماسازد.
درنبوداوکشورومردم ما اندوهگین اند. فرزند صادق وقهرمان سرزمین ما جنرال عبدالرازق فرمانده پولیس کندهار در پی یک توطئه ناجوان مردانه به شهادت رسید.جنرال عبدالرازق که یکی از استوانه های قدرت درجنوب کشور، محسوب می گردید از محبوبیت خوبی در میان مردم برخوردار بود. او نه تنها یک نظامی تمام عیار بود که عامل اساسی امنیت کندهار و حوزه جنوب کشور، محسوب می گردید. جنرال سکات میلر، فرمانده ماموریت حمایت قاطع ناتو، که پیش از شهادت جنرال رازق با وی و دیگر مقامهای محلی کندهار جلسه داشت، با نشر پیامی درتویترش نوشت: امروز رفیق بزرگم جنرال رازق، را از دست دادم. برای سالیان زیادی با هم کار کردیم. افغانستان میهن پرستی را از دست داد، برای مردم افغانستان تسلیت میگویم. دفتر نرندرا مودی صدر اعظم هند نیز با نشر پیامی درتویتر این رویداد
را “حملۀ بزدلانۀ تروریستی” عنوان کرده و ضمن ابراز غم شریکی با آسیب دیدگان این حمله،به ایستادگی هند “در کنار مردم شجاع افغانستان” تعهد کرده
است.
نوشته:س-سامی