جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
استاد سروردانش معاون دوم ریاست جمهوری دیروز درمراسم افتتاح نخستین سمپوزیم بینالمللی امام ابو حنیفه گفت که افغانستان یک الگوی خوب وفاق دینی و همزیستی میان شیعه و سنی است. به اساس معلومات دفترمطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، نخستین سمپوزیم بین المللی امام اعظم ابو حنیفه با حضور مهمانانی از پانزده کشور اسلامی، اعضای کابینه افغانستان و علمای کرام با سخنرانی استادسرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افتتاح شد.
استاد دانش درمراسم افتتاح با اشاره به زندگی پربار امام ابوحنیفه غنا و گستردگی فقه حنفی، تسامح و رواداری، آزادی اراده فردی، عدلگرایی و خردگرایی را از ویژگیهای اساسی فقه وکلام حنفی عنوان کرد.
وی افزود: «فقه امام ابوحنیفه نسبت به اکثر مذاهب فقهی موجود از غنا و گستردگی خاصی برخوردار است.»
به گفته استاد دانش امام ابوحنیفه در فقه خود براساس شرایط زمان، مکان و مقتضیات عرف و نیازهای مسلمانان به تیوریسازی و فرضیهسازی پرداخت و به همین جهت است که فقه حنفی مانند فقه امامیه در همه ابواب فقهی دارای فروعات گسترده و مسایل بسیار زیاد و متنوع است ونوآوریهای زیادی دارد. استاد سرور دانش تأکید کردکه افراطیتی که امروز به نام داعش و همفکران آن ظهور کرده، دشمن سرسخت افکار و سیرۀ امام ابوحنیفه و فقه حنفی است. وی گفت که امام ابوحنیفه از افراطیت پرهیز میکرد و هیچ یک از اهل قبله را تکفیر نمی کرد ولی تندروان امروز نه تنها غیر از خود را تکفیرمی کند که مهدورالدم وواجبالقتل میدانند و به همین دلیل به کشتار و ترور فقها و مردم میپردازند.
معاون دوم رییس جمهور گفت که امروز برای همگان به اثبات رسیده است که هم در سطح بینالملل و هم در سطح منطقهیی و ملی برای تحقق صلح اتفاق نظر وجود دارد و دولت افغانستان تاکنون در کمال حسن نیت از هر اقدام اعتمادسازی کار گرفته است، تنها گروه طالبان است که حتی حاضر به گفتگوی مستقیم نیست و به کشتن مردم بیگناه اصرار می کنند. معاون دوم رئیس جمهور گفت که در چنین حالتی حکومت افغانستان و نهادهای امنیتی و دفاعی مکلف استند که از حاکمیت ملی، جان و اموال مردم دفاع کنند.
وی تأکید کرد که وظیفه همه مسلمانان و مخصوصا علمای حنفی است که با این موج دین برانداز و ضد مذاهب فقهی مبارزه کنند.
استاد دانش گفت که گروه طالبان که خود را پیرو امامابوحنیفه میخوانند باید جواب بدهند که در کجای آموزههای امام ابوحنیفه جنگ و کشتن و تخریب اموال عمومی اجازه داده شده است؟
در این سمپوزیم نمایندگان کشورهای عراق، ترکیه، هند و مصر نیز صحبت کردند و هرکدام به بیان تواناییها و ویژگیهای اخلاق و شخصیت امام ابوحنیفه و مکتب فکری و فقهی او پرداختند.
سمپوزیم بین المللی امام ابوحنیفه امروز نیز ادامه دارد و با سخنرانی اختتامیه رییس جمهوری کشور به پایان خواهد رسید.